Държавно първенство по йога

Състезатели в XXI-вото Държавно първенство по йога-юни 2016


Блага Бояджиева
-трето място във възрастова група 26-35 г, стил  асана
Блага Бояджиева - трето място във възр. гр. 26-35 г, стил  асана

Богомира Христова-трето място във възрастова група 13-17 г, стил  асана
Богомира Христова -трето място във възр. гр. 13-17 г, стил  асана

Велислава Нунева-трето място във възрастова група 8-12 г, стил  съчетание на асана
Велислава Нунева - трето място във възр. гр. 8-12 г, стил  съчетание на асана

Гергана Йовчева-първо място във възрастова група 18-25 г, стил  съчетание на асана и трето място в абсолютния шампионат в старша възраст
Гергана Йовчева-първо място във възр. гр. 18-25 г, стил  съчетание на асана и трето място в абсолютния шампионат в старша възраст

Даниел Димитров-
първо място във възрастова група 41-51 г, стил  асана и първо място в абсолютния шампионат в старша възраст
Даниел Димитров -първо място във възр. гр. 41-51 г, стил  асана и първо място в абсолютния шампионат в старша възраст

Дема Чолакова
-първо място във възрастова група 13-17 г, стил  асана
Дема Чолакова - първо място във възр. гр. 13-17 г, стил  асана
За мен йога е един дълъг път, по който вървя и не спирам да научавам по нещо ново с всяка една практика. Йога е начина да опозная себе си, да се въздигна над всичко материално и ненужно в този живот. Тя ми помага да бъда търпелива, спокойна и да обичам. Казвали са ми, че откакто практикувам йога съм друг човек, с което съм напълно съгласна. Вече не тая злоба и негативна енергия за никого и нищо. Явявам се на ДП по йога вече 4 години и го правя за да докажа на себе си и околните какво мога. Как мога да бъда в силата на йога и с добро и усмивка да победя. На ХХI държавно първенство по йога станах абсолютен шампион на България със златен медал, това е най-голямото ми постижение до този момент. Бих искала да призова всеки един да опита да се докосне до същината на йога и да разбере че това не е “спорт” а начин на живот. Едно учение, което ни помага да бъдем по-добри и човечни не само към себе си, но и към околните. Ако всеки имаше възможност да направи това, света щеше да бъде едно по-приятно място за живот.

%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0Диана Авелова – първо място във втора възрастова група – 13-17г., стил съчетание, първо място в стил съчетание на асани, младша възрастова група(деца), 8-25г.
Състезанията ме учат на това да бъда в пълна хармония със себе си, да се абстрахирам от външното и да разкрия потенциала си. Отварят врати към хора, които придават смисъл на йога по свой собствен начин. В Момента в който изляза на сцената, най-важното е да бъда себе си, без да мисля за чуждите възможности. Асаните бяха нещото, което ме въвлече в йога. Постепенно те останаха на по-заден план и това, което ме заинтригува беше философията на йога, познанията за тялото и духа, баланса и хармонията.

Димитър Карагьозов-трето първо място във възрастова група 26-35 г, стил  съчетание на асани
Димитър Карагьозов - трето първо място във възр. гр. 26-35 г, стил  съчетание на асана

Катя Керемиджян-първо място във възрастова група 36-40 г, стил  асана
Катя Керемиджян - първо място във възр. гр. 36-40 г, стил  асана
Йога е пътя, който ни отвежда до нас самите. Тя ни дава душевен мир и спокойствие, с чиято помощ мъдро посрещаме житейските предизвикателства. Откривайки йога, човек има шанса да се докосне до неподозирани за него възможности на душата и тялото, да се срещне с подобни на него хора, с които да обменя опит и знания. В нашата страна практикуващи йога и имащи спортен дух, могат да участват в състезанията по йога организирани от БФЙ. Лично за мен участието в подобен форум ми носи усещане за удовлетворение и щастие.

Лилиян Щерева-второ място във възрастова група 18-25 г, стил  съчетание на асана
Лилиян Щерева- второ място във възр. гр.18-25 г, стил  съчетание на асана

Лиляна Русева-първо място във възрастова група 26-35 г, стил  съчетание на асана и първо място на Абсолютен шампионат в страша възраст.
Йога – бешеЛиляна Русева -първо място във възр. гр. 26-35 г, стил  съчетание на асана и първо място на Абсолютен шампионат в страша възраст любов от пръв поглед и така до ден днешен… йога заема голяма част от моя живот и моето сърце, за мен тя е щастие, утеха, душевна хармония, красотата и светлината в дните на сивото ежедневие…дори мъничко бягство.. време само за мен…
Участвам в състезания заради емоцията… заради самата себе си… заради това, че мога да изразя какво чувствам само с тяло и вътрешно излъчване… заради това, че мога да въздействам по положителен начин на околните, да ги усмихна и зарадвам…
Когато практикувам усещам блаженство за тялото и ума…когато практикувам – аз съм щастлива… 🙂

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0Мария Кирова – първо място във възрастова група 26-35г., стил асани и първо място в старша възрастова група 26-над 52г., жени.
За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпя на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане..
Когато участвам в състезания се опитвам да изразя това вътрешно чувство, като се надявам да достигне до хората и да ги вдъхнови да поемат по пътя на йога..

Мартина Шебин-второ място във възрастова група 13-17 г, стил  асанаМартина Шебин - второ място във възр. гр. 13-17 г, стил  асанаЙога за мен е удоволствие, здраве и увереност. Йога ме кара да вярвам в себе си и винаги да съм спокойна. Явявам се на състезание, за да покажа способностите си, да се запозная с нови хора и да науча нещо ново.

 

Милен Минчев
С йога се срещнах някак на шега и от любопитство. Липсваше ми аромата на рози, и връзката им с йога. Комбинацията на двете заедно изкара много силни чувства в мен. И вече всичко се преплете, в една прекрасна хармония! Не бях посещавал състезание по йога и бях очарован от съчетанията на асани които видях в Бургас. Само за това удоволствие си заслужеше да се посети състезанието. Когато дойде време и за моето участие усетих силата и енергията която ми дава залата, и толкова много приятни лица! Това едновременно ми даде сили, енергия и удоволствие за да покажа всичко което тялото ми позволява. Преживяването беше една магия, която остави много приятни емоции и спомени в мен.

Мирослав Рахнев – първо място във възрастова група 36-40 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възраст
Мирослав Рахнев - първо място във възр. гр. 36-40 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възрастКогато открих йога, аз намерих истинско душевно убежище.. Частица, която ме изпълни с любов и смирение към всички живи същества… Обгърна ме с чувство на удовлетворение и хармония, като ме подтикна да променя способа си за реакция към всяко житейско събитие около мен. Благодарение на магията в йога преоткрих много незададени въпроси, а и много отговори, които изникваха спонтанно в съзнанието ми на търсач. Намерих радостта и силата от крепкото здраве, преоткрих баланса и хармонията между психическата реакция и емоциите..
От години се наслаждавам на тази философия.. Разкривам я пред всеки, който пожелае и има нужда от нея..
А, защо участвам в държавни първенства ли?.. Участвам, защото вярвам, че така вдъхновението ще достигне до сърцата на повече хора.. Хора, които истински търсят и вярват в красотата на вътрешния свят и хармонията на човешката душа..
Смело мога да заявя, че преоткрих отново максимата..
„Не последната спирка в нашия живот е целта ни, а насладата от живописния път по който преминаваме ние. Наслаждавайки се на всеки красив миг от живота си, ние плавно преминаваме в състояние на щастие”. Намасте приятели…

Никол Стоянова-второ място във възрастова група 13-17 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в младша възраст
Никол Стоянова--второ място във възр. гр.13-17 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в младша възраст

Паола Маладжикова-второ място възрастова група 8-12 г, стил асани
Паола Маладжикова

Петя Баджева
С йога се занимавам от 2 години. В началото я възприемах като спорт, не след дълго осъзнах, че тя е магия. Тя промени живота ми изцяло. За мен Йога е свобода, която те завладява и ти помага да откриеш себе се. На състезанието се явих единствено, за да се насладя на красотата й. Да споделя със съмишленици енергията, която блика от мен. В Бургас усетих каква сила се съдържа в мен. Насладих се на атмосфера, изпълнена с красота и спокойствие. Щастлива съм че имах честта да присъствам на това събитие.

Петър Карайович Карайовчев-второ място възрастова група 26-35 г, стил  съчетание на асана и първо място в абсолютния шампионат в старша възраст

Петър Карайовч Карайовчев -второ място във възр. гр. 26-35 г, стил  съчетание на асана и първо място в абсолютния шампионат в старша възрастЗдравейте, Аз Съм Петър и съм Слънчев човек.
Преди 6 години започнах да гледам Слънцето.
Слънцето ме научи на много истински неща и ми припомни как да дишам Осъзнато. Дъхът ме поведе по пътя на Йога …
Озовах се на красиво място -ШамБаня и привлякох точните учители. Едни от тях са Димитър и Ваня от Йога център “Лазур“. Отдадено практикувам от около 3 години. Ежедневните практики и желанието ми доведоха до прекрасни резултати, както за физическото тяло така и на цялото ми състояние като човек!
За мен състезанието беше по-скоро забавление, така се шегувахме и с приятелите ми. Явих се, за да покажа ЙОГА-естественото състояние на спокойствие и хармония (дано съм се справил..:-)).
Сега Аз Съм си Учител ,единствено воден от Вътрешния глас и личното удовлетворение. Йога е част от мен. Йога е моят Живот. С Йога поддържам здравето и спокойния си ум. Йога съхранява душата ми и издига Духа ми. Йога ме изпълва с вдъхновение.
Практикувайте..!
Ом!
Намасте..

Радостина Атанасова-второ място във възрастова група 26-35 г, стил  асана
Радостина Атанасова - второ място във възр. гр. 26-35 г, стил  асана

Радостина Лесева-второ място във възрастова група 8-12 г, стил  съчетание на асана
Радостина Лесева- второ място във възр. гр. 8-12 г, стил  съчетание на асана

Силвия Вакинова-първо място във възрастова група 36-40 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възраст
Силвия Вакинова - първо място във възр. гр. 36-40 г, стил  съчетание на асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възраст

Симона Петрова първо място във възрастова група 8-12 г, стил  съчетание на асана
Симона Петрова първо място във възр. гр. 8-12 г, стил  съчетание на асана

Теодор Пейчев-второ място във възрастова група 41-51 г, стил  асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възраст
Теодор Пейчев- -второ място във възр. гр. 41-51 г, стил  асана и второ място в абсолютния шампионат в старша възраст
Думите не могат да опишат значението и ценността на йога, за да се докоснеш до нея трябва да я преживееш. Ще си позволя да използвам два цитата на Гуруджи Б.К.С.Айенгар: “Йога е като огън, веднъж запален той не угасва. Колкото по-добра става практиката, толкова по-силен е пламъка“ , „Йога е като златен ключ, който отключва вратата към мир, спокойствие, извора на радостта“. Едно от хубавите неща в нашата държава, е че има федерация по йога, която спомага за популяризиране и подкрепя развитието на тази древна наука. Моето участие е най-малкото нещо, което бих могъл да направя. Искренно съм благодарен и се надявам да има повече млади участници в бъдеще.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save