Семинари

Красимир Логофетов

Председател на Сдружение Ришикеш, имащо за цел йога обучения, повишаване ролята на йога практиката за личностно развитие и популяризиране на природосъобразния начин на живот. Сдружението е член на Българска Федерация по Йога.

Занимавам се с йога от 1981 година, Тогава приех вегетарианството като основен начин на хранене. Завършил съм висше икономическо образование в УНСС и втора магистратура във ВУЗФ, София . Притежавам удостоверение за признато право за преподаване на йога, издадено от БФЙ. Завършен курс Мастер клас за йога учители, в Кайвалядхама йога институт, Лонавла, Индия с предмети Йога концепции от традиционните текстове, Йога анатомия и Психология, Методология на преподаването и Йога практика; участвал съм в обучение по йога на тема Традиционно разбиране за пранаяма и методи за нейното преподаване. Завършил съм курс на обучение за повишаване на квалификацията на тема Санкхя и трите гуни – концепция и практика и Практиката на крия йога според Патанджали за напреднали, с лектор д-р. Б.Р.Шарма. Участвал съм в курс Йога терапия с лектор д-р Шейх, аюрведа лекар от клиника Салил, Пуна, Индия.

Участвал съм на духовно пътуване в Южна Индия, организирано от Международните Шивананда Йога Веданта центрове и на пътуване в Североизточна Индия по линията на Бабаджи Крия Йога. Понастоящем преподавам йога и въздушна йога в Йога клуб Ришикеш, кв. Младост 2, гр. София. Девизът на Сдружение Ришикеш е „Промени себе си, промени света, промени вселената с доброта.

Categories: Семинари