Семинари

Д-р Лакшми Нараян Джоши Ръководител отдел по йога наука, Университета по санскрит Уттаракханд, Харидвар

Д-р Лакшми Нараян Джоши е висококвалифициран, изключително талантлив и надарен йога с изключителни знания и повече от 28 години опит в областта на Нади вигян (науката за надите) и йога терапия и лечебните науки. Той е роден и възпитан в йога среда в Ришикеш в семейство на брамини, посветено на йога практиката. Баща му е известен преподавател и непоколебим практикант на йога. Едва на възраст 2 години Йогачария д-р Джоши започва да следва указанията на баща си и се срещна със своя  гуру на 7-годишна възраст в Хималаите.

Той започва да дава уроци по йога на чужденци и местни от съвсем млада възраст. Посвещава по-голямата част от времето си на практикуване и изследване на уроци по йога и придобива академично висококвалифицирано знание в йога науката. Има докторска степен по йога терапия и две магистратури по йога и физическо възпитание.

През последното десетилетие пътува в чужбина и изнася семинари в различни университети и колежи. Той е единственият йога, на който е дадена привилегията от Олимпийския комитет да запознае с йога за първи път над 10 000 спортисти от 100 страни през 2008 г., TAFISA GAMES, Южна Корея.

Д-р Джоши постигна невероятен успех в лечението на невротични болки, болки в мускулите, ортостатични дисфункции чрез Нади вигян и Прана санчаран крия.

Той е основен лектор в различни университети и провежда семинари в различни университети в Индия и чужбина като B.H.U Varansi, ASC Nainital, ASC Himachal Pradesh, ASC Punjabi University Patialaya и JECRC University и др. Той е написал много книги за йога и подготвил йога учебни програми за различни университети и колежи в Индия. Той също така подготвя учебни програми и пише книги за правителството на Уттаркханд.

Той посещава различни страни като Китай, Южна Корея, Индонезия, Тайланд, България, Сингапур, Шри Ланка, Испания, Русия и дава над 1000 семинара по йога терапия в Индия и в чужбина. Наскоро е посетил Московския медицински университет в Русия и много йога центрове в Русия.

Д-р Джоши е основател на отдел по йога в Govt P.G COLLEGE RISHIKESH & UTTARAKHAND SANSKRIT UNIVERSITY, Харидвар. Член е на Съвета по изследвания в различни университети и колежи като P.G College, университета Himachal Pradesh, университета Uttarakhand Sanskrit, университета Dev Sanskrit и др. Той е бивш декан в S.J.R.S College, Ришикеш.

Categories: Семинари