Събития на клубовете на БФЙ

Всяка година клубовете-членове на Българска федерация по йога организират разнообрази семинари, лагери и фестивали, които обогатяват дейността на Федерацията и спомагат за развитието на йога в България.

Тук можете да се запознаете с актуалните събития на нашите членове.


Вяяма йога, Веданта философия и Тантра медитации
със Свами Адваянанда (Испания)
Дата: 05 – 06.09. 2020
Място: Пловдив, Ананда йога център

Телефон: +359 877 629115
Уебсайт: www.anandaproject.net

нанда йога, Пловдив

Интегрален ритрийт в Гърция
Отново в х. “Кинг Марон”, Гърция
03-06.10.2019 (четвъртък – неделя)

… Една медитативна разходка по нивата на съзнание …

Тема на ритрийта ще бъдат отново “нивата” на съзнание и структури, които ние изграждаме и в които живеем всеки ден. Срещата и опознаването на тези нива на съзнание, които съществуват във всеки от нас, ще бъде чрез медитативно преживяване. През време на ритрийта ще има водени медитации, в които всеки ще има възможност да опознае “очи в очи” съответните нива на съзнание.
Всеки човек, човечеството като цяло преминава през няколко етапа на развитие, през които Съзнанието, Духът проявяват себе си постепенно в съответната форма. През ранното детство ние имаме едно съзнание, през пубертета – друго, като възрастни – трето… Отделно всеки ден преминаваме през различни емоционални състояния, които преповтарят/използват вече познатите изградени психични структури. Познаването на тези структури или нива са от първостепенна важност за всеки един, защото от това зависи как живеем живота си, как изграждаме връзките си и всичко останало…
В помощ ще ни бъде изключително подходящата атмосфера и условия на хотел “Кинг Марон” (носещ името на тракийски цар) на брега на Средиземно море; здравословната храна, йога практиките, паневритмията и не на последно място – общуването в компанията на приятели.
Подробна програма чете ТУК.


Фондация „Победи рака“ организира

Обучение за преподаване на йога на онкологични пациенти

Скъпи приятели,
На 04.05.2019 г. (събота) ще се проведе обучение за преподаване на йога на хора, страдащи от онкологични заболявания. То е предназначено за правоспособни учители по йога. Обучението ще бъде водено от две йога преподавателки от Гърция, които са обучени специално от свами Шивамурти, ачаря в Сатянандашрам – Гърция.
Събитието ще се проведе в йога центъра на Българска йога асоциация в ж.к. „Борово“ на ул. „Родопски извор“ № 43А в събота (4 май) от 10 ч. и ще приключи в 17 ч., с две почивки – за обяд и за чай.
Ако желаете да участвате, моля пишете ни на office@yogabg.com. Местата са ограничени. Срок за заявяване на участие – 15 април 2019 (понеделник).

Участието е безплатно!

–––––––––––––––––––––––––––––––

Програма за провеждане на йога-семинар, организиран от секция Козлодуй, съвместно с Българска федерация по йога, 14 ÷ 17 февруари 2019, х-л Медикус, гр. Вършец
https://yoga-bf.com/?p=2567

––––––––––––––––––––––––––––––-

Планински лагер, 28-30 март 2019г.
https://yoga-bf.com/?p=2579

––––––––––––––––––––––––––––––-

Пролетен йога лагер на клуб Вяра, 30 март – 7 април
https://yoga-bf.com/?p=2584