ОБУЧЕНИЯ

Обучение за повишаване квалификацията на йога учителите

Emblema na BFY- a4Българска федерация по йога организира ново обучение за повишаване квалификацията на йога преподавателите на 8 и 9 април, 2017 година. Темата на обучението е ЙОГА ТЕРАПИЯ.

Българската федерация по йога пое инициативата за повишаване на знанията и уменията на своите йога учители в България. От една страна, йога е необятна като океана и мистична по своята природа, а от друга, със здрава научна основа, която се доказва по цял свят. Затова йога е не само философия, но също и наука. Практиката й не само води човек към физическо здраве, емоционално и психологическо балансиране, но и към откриването на истинската му същност чрез себепознание. В древни времена йога е била предавана от едно поколение на друго чрез традицията учител-ученик, а днес информация за нея може да се намери навсякъде. Въпреки това, възниква въпросът за точността и надеждността на тази информация.

Имайки предвид точността и надеждността на йога, Федерацията организира периодично обучения за йога учители с оглед изясняване на класическото и традиционното разбиране на теорията и практиката на йога, от една страна, а от друга на съвременното разбиране за тези практики според научните постижения на човечеството. Това ще даде възможност на всички нас да прилагаме йога процедурите по безопасен и ефективен начин в името на нашите съграждани, за тяхното физическо добруване и цялостно израстване.

Инициативата на БФЙ също е отговор на законодателството на държавата за непрекъснатото подобряване и развитие на специалисти във всяка една област на човешкото познание. Желанието на Федерацията е йога да се преподава и практикува на много високо ниво, за да можем всички да се насладим на нейните благородни плодове.

Програмата на четвъртото обучение за разширяване на знанието и уменията на йога учителите ще се води от гост-лектора д-р Нисар Шейх, доктор по аюрведа и йога консултант, Пуна, Индия по тема:

Семинарът ще се проведе в Банско, хотел Перун Лодж по следната програма:

Pages: 1 2 3 4 5