Архив събития

Ново обучение за повишаване квалификацията на йога учителите

WP_20141109_002Българската федерация по йога пое инициативата за повишаване на знанията и уменията на своите йога учители в България. От една страна, йога е необятна като океана и мистична по своята природа, а от друга, със здрава научна основа, която се доказва по цял свят. Затова йога е не само философия, но също и наука. Практиката й не само води човек към физическо здраве, емоционално и психологическо балансиране, но и към откриването на истинската му същност чрез себепознание. В древни времена йога е била предавана от едно поколение на друго чрез традицията учител-ученик, а днес информация за нея може да се намери навсякъде. Въпреки това, възниква въпросът за точността и надеждността на тази информация.

Имайки предвид точността и надеждността на йога, нашата федерация организира периодично обучения за йога учители с оглед изясняване на класическото и традиционното разбиране на теорията и практиката на йога, от една страна, а от друга на съвременното разбиране за тези практики според научните постижения на човечеството. Това ще даде възможност на всички нас да прилагаме йога процедурите по безопасен и ефективен начин в името на нашите съграждани, за тяхното физическо добруване и цялостно израстване.

Инициативата на БФЙ също е отговор на законодателството на държавата за непрекъснатото подобряване и развитие на специалисти във всяка една област на човешкото познание. Мечтата на федерацията е йога да се преподава и практикува на много високо ниво, за да можем всички да се насладим на нейните благородни плодове.

Програмата на второто обучение за разширяване на знанието и уменията на йога учителите ще се води от гост-лектора д-р Б.Р. Шарма, директор на Колежа за йога и културен синтез към института „Кайвалядхама”, Лонавла, Индия по следните две теми:

  1. “Sankhya and Trigunas – Concept and Practice” („Санкхя и трите гуни – концепция и практика“)
  2. “Advanced Kriyayoga Sadhana in Patanjalian Perspective” („Практиката на Крия йога според Патанджали за напреднали“)

Обучението ще се проведе на 09-10.04.2016г. в гр. Банско в х-л „Перун Лодж”.

Всички участници ще получат удостоверение за участие в семинара:

– за завършилите курса към НСА ще струва 80 лева (съобразно действащото законодателство, БФЙ има право да издаде удостоверение за завършено обучение за повишаване на квалификацията само на преподавателите, завършили курс към НСА и вписани в регистъра на спортно педагогическите кадри към Министерството на младежта и спорта).

– също ще струва 80 лева и за практикуващи в клубове, членове на БФЙ (председателите им трябва да предоставят списък).

–- за останалите цената е 100 лева.

1. За записване за семинара изпращайте документите на: byfederation@gmail.com

2. Семинарната такса от 80 лв. или 100 лв. за цялото обучение се заплаща с превод на:

SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК SWIFT: TTBB BG 22 IBAN: BG33TTBB94001523923045.

3. Срокът за записване е до 20.03.2016 г.

4. Регистрацията в хотела е индивидуална.

Формуляр за кандидатстване    Оферта за настаняване

Save