ОБУЧЕНИЯ

Мантра йога: обучение за повишаване квалификацията на йога учителите

Mantra yoga

Българска федерация по йога организира ново обучение за повишаване квалификацията на йога преподавателите на 14 и 15 април, 2018 година. Темата на обучението е МАНТРА ЙОГА. Водещ обучението е проф. Бхогал от Йога института Кайвалядхама, Индия.

Професор Бхогал ще има и две лекции в страната:

12 април, 18:00-20-00 часа, Пловдив, хотел х. Тримонциум

13 април, 18:00-21:00, Велико Търново, Йога клуб „Здраве, Здравей“, ул. „Поп Харитон“ 4Б

Йога е древна дисциплина, придобила широка популярност днес. Тя включва всички аспекти на човека и неговия живот. На нея са посветени не само много древни текстове, но и хиляди съвременни статии, книги и научни изследвания. Нейната всеобхватност и огромната литература изискват от йога преподавателите непрестанно учене. Те трябва да имат добри познания и в много други съвременни дисциплини като анатомия, физиология, психология, педагогика, философия. Затова Българската федерация по йога е поела инициативата да организира непрекъснато обучения за повишаване на знанията и уменията на своите йога учители в България. Това ще им даде възможност да прилагат йога методите по безопасен и ефективен начин в името на българските граждани, за тяхното физическо добруване, психологическа устойчивост и цялостно духовно израстване.

Инициативата на БФЙ също е отговор на законодателството на държавата за непрекъснатото подобряване и развитие на специалисти във всяка една област на човешкото познание. Желанието на Федерацията е йога да се преподава и практикува на много високо ниво, за да можем всички да се насладим на нейните благородни плодове.

Програмата на следващото обучение за разширяване на знанието и уменията на йога учителите ще се води от гост-лектора проф. Ранджит С. Бхогал, заместник директор по научни изследвания в отдел „Научни изследвания“ на института Кайвалядхама, Лонавла, Индия. (За записване за семинара попълнен формуляр на този линк.) Обучението ще се проведе в Националния учебен център на БЧК – Лозен (повече информация за резервация тук).

IMG_9730 (1)

Проф. Бхогал е завършил психология и организационна психология съответно през 1986 и 1988 г. Професионалният му път е свързан главно с института Кайвалядхама, Индия. (Цялата биография вижте тук.)

Pages: 1 2 3 4