ОБУЧЕНИЯ

Курс по адвайта веданта

Обучение за повишаване квалификацията на йога учителите

С Живко Стоилов

10-12.09.2021 г., х.Панорама, гр. Априлци

Българска федерация по йога организира ново обучение за повишаване квалификацията на йога преподавателите, свързано с адвайта веданта.

Йога е древна дисциплина, придобила широка популярност днес. Тя включва всички аспекти на човека – неговия живот, личностно и не-личностно развитие, неговото физическо, психическо и духовно здраве, които са неделими. Нейният интегрален характер изисква от йога преподавателите непрестанно учене. Те трябва да имат добри познания, както в древните текстове за йога, така и в много други съвременни дисциплини като анатомия, физиология, психология, педагогика, философия. Затова Българската федерация по йога е поела инициативата да организира ежегодно обучения за повишаване на знанията и уменията на йога учителите в България. Това ще им даде възможност да прилагат йога методите по безопасен и ефективен начин в името на българските граждани, за тяхното физическо добруване, психологическа устойчивост и цялостно духовно израстване.

Инициативата на БФЙ също е отговор на законодателството на държавата за непрекъснатото подобряване и развитие на специалисти във всяка една област на човешкото познание. Желанието на Федерацията е йога да се преподава и практикува на много високо ниво, като не се изкривяван нейната същност, за да можем всички да се насладим на нейните благородни плодове.

В този уикенд ще се потопим в дълбините на нашето Себе и ще се издигнем до висините на древната философия. Ще разгледаме основни концепции на веданта философията и древните упанишади. “В целия свят няма  знание, толкова ползотворно и  извисяващо духа, като това на Упанишадите. Те са утешение в живота ми; те ще бъдат утешение и в смъртта ми. Те са резултат от висша Мъдрост.”  А. Шопенхауер

Програмата: два пълни дни, от сутрин до вечер, Веданта философия и практика – така както тече обучението във “Веданта академия” край Пуна, Индия: лекции, дискусии, хатха йога, карма йога, бхакти йога.

Програмата на следващото обучение за разширяване на знанието и уменията на йога учителите ще се води от Живко Стоилов.

– за завършили курса към НСА обучението ще струва 80 лева.

(Съобразно действащото законодателство, БФЙ има право да издаде удостоверение за завършено обучение за повишаване на квалификацията само на преподавателите, завършили курс към НСА и вписани в регистъра на спортно педагогическите кадри към Министерството на младежта и спорта. Незавършилите ще получат удостоверение за участие в семинара.)

–- за останалите цената е  120 лева.

  • Семинарната такса от 80 или 120 лева се заплаща след потвърдена регистрация на място.
  • Срокът за записване е до 25.08.2021 г.

Съобщение 31 юли, 2021 г.

Всички места за обучението по веданта вече са заети. Благодарим за интереса. 

Семинарът ще се проведе в х. Панорама, гр. Априлци.  Заплащането на семинара и нощувката се извършва на място в деня на пристигане. 

Двойно и тройно настаняване: 45 лв.
Единично настаняване: 55 лв.
Цената е на човек за един ден!

Цената включва: нощувка с три хранения – закуска, обяд и вечеря (с вегетарианско меню), фитнес зала, външен басейн и паркинг.

Контакти към хотела:
Адрес: гр.Априлци 5641, кв. Острец, ул. „Отдих“ 67
Телефони: 0889/ 901 919

Pages: 1 2 3