КУРСОВЕ

Курс за знания 2018

Българска федерация по йога дава възможност на желаещите да получат задълбочени познания по йога да участват в два от модулите на курса за следдипломна квалификация за преподаватели по йога.

Тези модули ще са съответно на:
1-ри модул йога – 21-29 април 2018 г.
2-ри модул 22-30 септември 2018 г.

Модулите се провеждат в базата на Червения кръст в Лозен. Програмата започва всеки ден в 6 часа сутринта и завършва вечер около 21:30. Цената за курса за знания е 500 лева. Разходите за транспорт, спане и храна се поемат от всеки участник.

Изискванията към желаещите са:

  • Възраст – над 18 г.
  • Завършено средно образование.
  • Практика и опитност в йога.
  • Добро физическо и психично здраве, удостоверено с документ от личен лекар и психодиспансер.

Изискванията по време на модулите:

  • да следват дисциплината, установена по време на обучението;
  • да бъдат с повишено вниманието и да упражняват контрол върху емоциите си.

В полза на обучаващите се ще е следването на предписаната практика между модулите и писнато на домашни по теория. Това ще помогне не само да се придобият знания, а да се постигне и трансформиращ ефект върху тялото и психиката.

Програмата по йога включва:
– Теоретична част, която ще обхване основните класически трудове върху йога – „Патанджали йога сутра“, основните хатха йога текстове, „Бхадавад гита“ и др. Тези трудове ще бъдат анализирани подробно, заедно със съвременните научни изследвания върху тях. Ще се изучават също основите на Санкхя, аюрведа, йога анатомия и физиология, йога етика и др.
– Практически упражнения, в които специализантите ще изучават детайлно и усъвършенстват техниката на изпълнение на различните йога практики: асана, пранаяма, бандха и мудра, нидра, медитативни техники.

За да кандидатствате, изпратете заявка и попълнени формулярите по-долу, на имейл: yoga.instructor.2018@gmail.com.

Categories: КУРСОВЕ