Събития

Световноизвестният музикант Иршад Кхан ще изнесе концерт в България

Фондация „Девъм“ представя и кани на концерт на класическа индийска музика, на световно известния ситарист Устад Иршад Кхан, на 31 март 2017 г., от 19:00 в зала „България“, с участието на артисти от Софийска филхармония.

irshad-khan-app

Иршад Кхан е световноизвестен музикант, с богата дискография и впечатляващи изпълнения. Той изпълнява музикални произведения с изумително майсторство и необикновена издържливост. През цялата си кариера е свирил в над 40 страни в Северна Америка, Европа, Русия, Близкия Изток, Далечния Изток и Индия. Устад Иршад е основател и председател на Universal Academy for Musicians в Мисисауга, Канада и Мумбай, Индия.

A.jpegОсвен концертната си дейност, той организира и води работилници, лекции и майсторски класове в множество училища и университети. Без значение дали изпълнява познати неща от традиционната рага или изследва културните и музикални форми извън индийската класическа традиция, стремежът на Иршад Кхан е да свири така, че да стимулира въображението. Забележителната му разностранност му позволява да премине през културните бариери и да превърне своето изпълнение в омагьосващо и незабравимо преживяване за зрителите навсякъде по света.

За повече информация може да посетите неговия сайт: http://irshadkhan.net/pages/musician/.