Книги

Йога за вашия тип

Аюрведичен подход към
изпълнението на вашите асани

Дейвид Фроли
Сандра Самърфилд Козак, д.н.

Можете да поръчате книгата на телефон:
0898 208 443
Или имейл:
cveti.velichkova@abv.bg

Цена: 25 лева
Страници: 303
Меки корици
Илюстрации: 275

Това е първата книга, която обяснява подробно как да изберете йога асаните, които са най-подходящи за типа на вашето тяло, определен според хилядолетната аюрведична медицина. Йога и аюрведа са уважавани отдавна като ефективни методи за освобождаване от стрес, за вътрешно равновесие, премахване на неразположения и облекчаване на хроничните болки. „Йога за вашия тип“ представя основите на йога и аюрведа и дава необходимата информация как да балансирате вашата енергия и да се чувствате здрави.

 Аюрведа разделя енергията на човека на няколко типа ум-тяло (или доши). Всяка доша има положителни и отрицателни качества и се влияе от храненето, околната среда, начина на живот и физическите упражнения. Балансираната доша води до радост и лекота, докато небалансираната провокира неразположения или болести. В книгата е даден тест, с който да определите вашия основен аюрведичен тип (доша). Ще научите какъв е ефектът върху вас, ако дошата ви е съответно балансирана и небалансирана, и как да поддържате положителна, балансирана енергия, като използвате правилен подбор асани за личната си практика. 

В книгата ще намерите детайлно ръководство за изпълнението на асаните, като са посочени важните асани за всяка доша. Разгледани са над 75 основни асани, придружени с над 275 снимки и инструкции за последователните стъпки за заемане и изпълнение на всяка асана, както  и варианти за 4 степени на трудност. Подробните и специфичните инструкции правят книгата подходяща за хора от ниво начинаещи до най-напреднали йога учители, за да позволи на всеки да създаде за себе си правилна практика от асани, така че да се чувства по-добре. За всяка доша са предписани програми за от 6 до 9 месеца практика.

„Йога за вашия тип“ ви предоставя необходимата информация, за да балансирате енергията си, да подобрите здравето си, да повишите осъзнатостта си и да живеете вашия живот с йога практика, която е точно подходяща за вас.

 

Categories: Книги