ОБУЧЕНИЯ

Мантра йога: обучение за повишаване квалификацията на йога учителите

IMG_9730 (1)

Научните му интереси включват психо-физиологичните ефекти на практиката на йога релаксацията и медитацията, и по-специално на Омкар, шавасана и медитация, както и анализиране на биоелектричния профил на практикуващите шавасана и медитация.

Той е заместник директор по научни изследвания в отдел „Научни изследвания“ на Кайвалядхама от 11 март 2013 г. до сега. Преди това е бил директор на Колежа по йога и културен синтез (2004-2013 г.) и научен сътрудник (1986-2004) в Отдела за научни изследвания, Кайвалядхама, Лонавла.

Има личен опит във всички аспекти на йога практиките като цяло и по-специално в пранаяма, Омкар и йога медитация. Специалист е по психо-физиологичните перспективи на йога, психология на йога, йога и психично здраве, както и по дисциплини като творческо и научно писане на английски, хинди и маратхи езици. Изнася лекции на хинди, английски и марати.

Има 25 години опит в научните изследвания – по психология (6 години) и йога (19 години).

Притежава 20-годишен опит в преподаването на „Йога и психично здраве“ на различни нива, а именно в курсове за следдипломна квалификация, бакалавърска и магистърска степен, йога курсове, сертификационни курсове в университета в Пуна по образователна психология за магистри и сертификационен курс в университета в Пуна.

В Каивалядхама преподава във всички академични курсове – за диплома по йога, диплома по йога терапия, сертификационен курс по йога, курс за обучение на напреднали учители и различни краткосрочни курсове по йога.

Понастоящем е ангажиран в провеждането на 200 часа учителски курс по медитация в Китай, в градовете Шанхай, Пекин и Гуанджоу.

Носител е на няколко академични награди и е автор на осем книги, както следва:

  • „Психофизиология на традиционната йога“ (публикувана на корейски език);
  • „Йога, психично здраве и отвъд“ (на английски език, предстои да се публикува на китайски и френски език):
  • „Йога и съвременна психология“ (публикувана на английски и немски език, предстои публикувано на ирански език);
  • „Йога татха манасик суахия“ (публикувана на хинди);
  • „Развитие на личността чрез йога“ (предстои публикуването ѝ);
  • „Йога модули за държавните КВС училища“ (ще бъде публикувана от правителството на Индия);
  • „Йога модул за бакалавърска степен за Националния съвет за обучение на учители (публикувана от Националния съвет на учителите към правителството на Индия);
  • „Йога, психология и отвъд“ (на английски).

Има около 40 статии от изследвания и 40 други научни статии.

Изнасял е лекции и е водил семинари в Германия, Италия, Испания, Тайланд, Южна Корея, Португалия, ОАЕ, Китай, Япония, Сингапур и САЩ.

Pages: 1 2 3 4